Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містян закликають дотримуватися правил благоустрою.

 
    Містян закликають дотримуватися правил благоустроюДепартамент житлово-комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради  звертається до мешканців, підприємців, керівників підприємств та установ усіх форм власності дотримуватися правил благоустрою міста. “На жаль, сьогодні деякі мешканці не дотримуються правил чистоти та санітарного порядку міста. Ще у 2007 році сесією міської ради були затверджені  тимчасові правила благоустрою міста. У цьому зв'язку до протиправних дій відноситься складування та зберігання будматеріалів на міській території, невідновлення благоустрою після проведення земляних робіт, незадовільний санітарний стан прилеглої території, несвоєчасне вивезення твердих побутових відходів, проведення земляних робіт без необхідних узгоджень, розклеювання  інформаційної продукції на парканах, будинках, електричних опорах тощо. Більшість свідомо порушують правила благоустрою та санітарії. Наприклад, після ремонту квартири будівельне сміття виставляється  на майданчики, газони і перетворюється у сміттєзвалище. Люди сподіваються, що за них це сміття хтось вивезе. За таку бездіяльність можна бути притягнутим до адміністративної відповідальності, яка передбачає адміністративне стягнення у вигляді штрафу”, - йдеться у зверненні.
    Керівники підприємств, установ, організацій повинні вчасно прибирати та наводити порядок на закріплених та прилеглих територіях. “Деякі підприємці, працівники магазинів, аптек посилаються на те, що у їх службових обов'язках немає пункту, де б зазначалося про прибирання території біля магазину, чи аптеки. У пункті 6.2 правил благоустрою міста визначено, що тротуари, територію, прилеглі до торговельних центрів, об'єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів, ринків необхідно прибирати на відстані 15 метрів, а територію біля палаток (місць виносної торгівлі) — на відстані 5 метрів”, - зазначають у департаменті.
    З урахуванням зимового періоду у департаменті звертаються  до власників приміщень,  керівників підприємств та установ у разі випадіння снігу та ожеледі вчасно прибирати закріплені та прилеглі території, а також посипати посипочним матеріалом пішохідні доріжки для безпечного руху пішоходів.
    За порушення правил благоустрою міста передбачені штрафи: для фізичних осіб від 340 до 1 тисячі 360 гривень, для суб'єктів підприємницької діяльності та посадових осіб — від 850 до 1 тисячі 700 гривень. У 2011 році за порушення правил благоустрою адміністративна комісія при міській раді притягла до адміністративної відповідальності понад 2 тисячі осіб, додають у департаменті.