Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську зростає кількість учнів шкіл естетичного виховання.

      На 639 дітей поповнилася кількість  учнів міських  шкіл естетичного виховання  за останні три роки. На сьогодні ці заклади відвідують  понад вісім тисяч школярів.  Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Із загальної кількості учнів 7 тисяч 100 дітей здобувають  музичну освіту, 844  навчаються  у художніх школах та 73 дитини — у школі класичного танцю, зазначають в управлінні.
       Кожного року кращі шкільні колективи та солісти представляють Україну на міжнародній арені. Минулого року учні шкіл естетичного виховання з успіхом представляли наше місто   на конкурсах і фестивалях у Франції, Італії, Чехії, Великій Британії, Болгарії, Польщі, Ялті, Донецьку, Львові. Загалом за вказаний період 87 учасників із 12 шкіл  взяли участь у престижних професійних міжнародних конкурсах і фестивалях, 60 з них стали переможцями, в тому числі – 6 Гран-прі, серед 122 учасників Всеукраїнських конкурсів – 55 переможців, додають в управлінні.
       У  Дніпропетровську функціонують 22 школи естетичного виховання: 17 музичних, 2 художні, 2 школи мистецтв та школа класичного танцю.