Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

2012 року буде продовжено будівництво з'їзду з Кайдацького мосту.

       2012 року буде продовжено будівництво з'їзду з Кайдацького мостуМайже 100 мільйонів гривень освоєно 2011 року  на будівництво з'їзду з Кайдацького мосту. На продовження будівництва у державному бюджеті 2012 передбачено 300 мільйонів гривень. Про це повідомили у департаменті житлово-комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради. На сьогодні на території трубного заводу, з-поміж іншого, підготовлено будівельний майданчик та розпочаті роботи по бурінню свердловин для встановлення двох опори. Зокрема, там демонтовано будівлі, вивезено сміття, винесено зовнішні мережі теплотраси, водопроводу і каналізації. У районі проспекту Свободи та вулиці Каховка теж демонтовано будівлі, знесені зелені насадження, винесені зовнішні мережі. Наразі там виконані роботи по улаштуванню низки опор. У районі балки Сухий Яр проведено геодезичну розбивку траси дороги для улаштуванню насипу та вирівнювання профілю траси.  На сьогодні по  будівництву з'їзду з Кайдацького мосту вже влаштовано 7 опор, у роботі ще 4. Загалом необхідно улаштувати 24 опори, зазначають у департаменті.
       Будівництво  дороги на ділянці від  вулиці Кайдацький шлях до автомобільної дороги Київ-Луганськ-Ізварине вирішить багато проблем. По-перше, скоротиться транспортний потік, особливо вантажних автомобілів, які щоденно проходять через густонаселені райони міста (вул. Павлова, проспект Калініна, проспект Петровського). Після розвантаження цих міських магістралей  нормалізується дорожній рух і зникнуть щоденні тривалі затори. Окрім того, завдяки введенню в експлуатацію нової магістралі поліпшиться екологічна ситуація - кількість шкідливих викидів у повітря скоротиться на 900 тонн на рік, наголошують у департаменті.  
      Скорочення пробігу транзитного транспортного потоку в напрямку Кривбас - Донбас (і назад) при реалізації проекту будівництва магістральної дороги дозволить значно скоротити споживання паливно-мастильних матеріалів. Виконані розрахунки показали, що скорочення маршруту проходження транспорту у зазначеному напрямку знизить споживання  умовного палива приблизно на 3,6 мільйонів літрів щорічно, додають у департаменті