Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати ухвалили бюджет 2012 року.

    Дніпропетровськ отримав бюджет на 2012 рік та програму соціально-економічного розвитку міста. Відповідне рішення ухвали депутати на 19 сесії Дніпропетровської міської ради. За новий бюджет проголосували  92  із 113  зареєстрованих депутатів. “Сьогодні ми затвердили бюджет міста на наступний рік. Не знижено жодного показника по основним галузям. Наприклад, на галузь освіти ми виділили майже на 157 мільйонів більше, ніж розраховував Мінфін за нормативами. На благоустрій у 2012-му заплановано понад 240 мільйонів гривень. Вперше у бюджеті ми передбачили видатки на придбання пільгових проїзних квитків для студентів денної форми навчання вищих навчальних заходів I-IVрівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів. Загалом доходи бюджету сформовано більші, ніж нам розрахувало міністерство фінансів. Тепер наша головна задача організувати роботу так, щоб забезпечити надходження до бюджету у необхідному обсязі: щоб усі програми виконувалися, і нові об'єкти були введені в експлуатацію”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.      За словами ночільника міста,  у державному бюджеті України на 2012 рік передбачено кошти 300 мільйонів гривень на продовження будівництва з'їзду з Кайдацького мосту. Також у державному кошторисі виділено 53 мільйони гривень на погашення пільг, які держава надала підприємствам космічної галузі та галузі авіабудування. Окрім того, 47 мільйонів гривень у вигляді державної субвенції передбачено на будівництво доріг у місті, додав Іван Куліченко.
    Міський бюджет на 2012 рік становить 2 мільярди 678 мільйонів 300 тисяч гривень. Обсяг доходів загального фонду  міського бюджету визначено у сумі 2 мільярди 449 мільйонів 100 тисяч гривень, спеціального фонду - 229 мільйонів 200 тисяч гривень.
    Як і в попередні роки, основними дохідними джерелами загального фонду міського бюджету є податок на доходи фізичних осіб та плата за землю, які становлять 69,1% та 25,9% відповідно в загальному обсязі загального фонду міського бюджету. У 2012 році очікується отримати до бюджету розвитку єдиного податку у сумі 94,2 мільйонів гривень, надходжень від відчуження комунального майна 20 мільйонів гривень та продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення 15 мільйонів гривень.