Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі визначили інвестора для будівництва сміттєпереробного об'єкта

31 січня депутати міської ради Дніпра підтримали рішення конкурсної комісії про обрання інвестора для будівництва в місті сміттєпереробного об'єкта на умовах державно-приватного партнерства. Ним стала британська компанія Stopford Projects Limited. Договір із компанією міська рада має підписати вже в лютому цього року.

«Сьогодні сесійним рішенням цей проект затверджений. Це дуже важливо. У нас вже є договір, за яким будуть визначені конкретні умови. Якщо чесно, мені досі в це не віриться. Тепер ми чекаємо на інвестицію», – зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Нагадаємо, що за декілька років у Дніпрі має з'явитися сміттєпереробний об'єкт, побудований коштом інвестора. Вартість будівництва – 60 млн фунтів стерлінгів. Підприємство хочуть звести на території полігона «Правобережний». За умовами конкурсу, договір з інвестором укладається на 15 років. Після закінчення дії угоди об'єкт перейде у власність міської ради. Поява підприємства допоможе звести до мінімуму кількість відходів, які необхідно захороняти. Вторинну сировину інвестор зможе використовувати на свій розсуд протягом часу дії договору. Основна технологія, яка буде застосовуватися для переробки відходів, – анаеробне зброджування.

Довідка: Анаеробне зброджування – процес біотермічного розпаду органічної речовини побутових відходів під впливом мікрофлори без доступу повітря. Продукт ферментації – метан – генерується за допомогою анаеробних бактерій. Завдяки цій технології можна отримувати біогаз.