Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На початку червня Дніпро вперше прийматиме фестиваль сучасного танцю та перформансу High Dance Dnepr Fest

4-7 червня у Дніпрі в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» відбудеться фестиваль High Dance Dnepr Fest. Він присвячений сучасному танцю та новому напряму в мистецтві – перформансу. Про це на прес-конференції повідомив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.
«У всьому світі перформанс стає дедалі більш значущим. Це вже окремий вид мистецтва. Перформанс поєднує театр і елементи танцю. Дніпро, як прогресивне культурне місто, не може обійти світові тенденції. Тому в нас уперше буде організовано такий міжнародний фестиваль», – зазначив заступник Бориса Філатова.


High Dance Dnepr Fest продумували близько року. Влаштувати його допомагають ізраїльські митці.
«Я дуже радий, що ми організовуємо міжнародний фестиваль, і дуже вірю, що цей захід стане щорічним та привертатиме увагу поціновувачів такого мистецтва й просто людей, які цікавляться чимось новим», – сказав заслужений діяч мистецтв України та керівник Художньої ради при міському голові Григорій Гельфер.


Фестиваль триватиме три дні. 4 червня, о 16.00, у парку ім. Шевченка відбудеться вистава-перформанс «Дуель. 5 соло» Антона Овчиннікова. 6 червня, о 19.00, у Дніпровському академічному театрі драми та комедії містяни зможуть побачити ще один перформанс «Дзеркало». У ньому візьме участь італійський танцюрист Альберто Гнола.


«Це дуже класно, що люди з Європи погоджуються їхати працювати сюди. Мені здається, що для нас це великий прорив, адже зазвичай всі звикли виїздити на роботу до Європи. А нині все змінюється», – зазначила авторка проекту «Дзеркало» Тамара Максименко.
«Я зустрів Тамару кілька місяців тому. Вона розповіла мені про цей фестиваль, і я одразу повірив їй, її енергії, тому вирішив приєднатися. Цей проект мені видається дуже цікавим», – сказав Альберто Гнола.
7 червня, в заключний день фестивалю, о 18.00 у музеї «Літературне Придніпров'я» відбудеться презентація проекту «Шулхан Арух» авторки Тамар Рабан.