Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

"Велодень" у Дніпрі зібрав 2,5 тис велосипедистів

У суботу, 27 травня, у Дніпрі відбувся традиційний, уже 13-й «Велодень». Цього року у заході взяли участь близько 2,5 тис. велосипедистів.  Дехто навіть приїхав разом із дітьми. Захід відбувся в рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця».
«Пам’ятаю, у 2010 році у «Велодні» брали участь близько 500 учасників, зараз це вже близько 2,5 тис велосипедистів! Це і діти, і люди похилого віку, і аматори, і професійні спортсмени. Цього року у нас новий маршрут - практично через все місто», - зазначив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов.


Разом із сином взяв участь у параді велосипедистів і голова постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування Артем Хмельников: «Те, що велосипед – це гарний вид спорту підтверджує та кількість людей, що сьогодні тут зібралась. Я приїхав на «Велодень», бо катаюсь із задоволенням. Щонайменше раз на тиждень намагаюсь кататися на велосипеді. Нещодавно ще й сина навчив, тож для нього це перший заїзд», - поділився враженнями Артем Хмельников.


Тимофій Хмельников навчився кататися на велосипеді тиждень тому, але почуває себе на новому виді транспорту впевнено: «Від «Велодня» очікую перемоги, бо кататися мені не важко», - розповів хлопчик.


 «Я щодня їду на роботу та з роботи на велосипеді – разом це близько 30 км. А починалось все з триколісного «Гномика». Для мене «Велодень» - це нові знайомства, емоції. У нашому місті багато людей, які захоплюються спортом і «Велодень» це ще раз підтверджує. Побільше б таких заходів», - розповів учасник фестивалю Іван.
«Дуже класно, що «Велодень» цього року такий масовий. На жаль, мені вдається кататися на велосипеді лише у вихідні дні, а цей захід – можливість познайомитись з однодумцями та просто цікавими людьми. Дуже важливо, аби люди не лінились і частіше займались спортом. Велосипед – це не тільки зручно, а й корисно для здоров’я», - розповіла велосипедистка Аліна.
Після параду учасники зібрались у парку ім. Тараса Шевченка, де на них чекали різноманітні конкурси та змагання: велосипедний мотокрос, трампліни, велоекстрім, каякінг, гонки на колісницях та інше.