Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

30-31.05.17 18:00 Чвертьфінал третього сезону дніпровської «Ліги сміху»

30 травня та 31 травня о 18:00 у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. Макарова (просп. Гагаріна, 26) відбудеться чвертьфінал третього сезону дніпровської «Ліги сміху». Участь у відкритті заходу візьме позаштатний радник міського голови з питань культури та головний редактор «Ліги сміху» Євген Гендін.


Довідка:
Завдяки тому, що цього року дніпровська «Ліга сміху» проходить у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця», призовий фонд у неї найбільший в Україні – 60 тис. гривень.
14 команд з усіх куточків України під керівництвом 7 зіркових тренерів змагатимуться за звання найкращої. Географія учасників третього сезону досить широка: від Рубіжного на Луганщині до Дрогобича на Львівщині. Наприклад, з Дрогобича до Дніпра приїхала команда з веселою назвою «Прах Анжели». Вони представляють готичний гумор українською мовою. Ця команда стала найкращою на фестивалі дніпровської «Ліги…». І це ще раз свідчить про свободу нашої «Ліги сміху», адже цей колектив не взяли у західну «Лігу…», – каже позаштатний радник міського голови з питань культури та головний редактор «Ліги сміху» Євген Гендін.
50 тисяч отримає команда-переможець сезону, 2 тисячі – команда, що стала першою на фестивалі, який відбувся у квітні. Найкраща команда 1/4 фіналу отримає 3 тис. грн, а переможці півфіналу заберуть 5 тис. грн.
«За потраплянням команд у телевізійну версію «Ліги сміху», дніпровська «Ліга…» має найкращий результат. «180 та вище», «Моделі», «Колежанки», «Крупа», «Капітан Кентавр», «Біблійська збірна», «Лукас» – усі ці команди пройшли через дніпровську «Лігу сміху», – розповів Євген Гендін.
Також дніпровська «Ліга сміху» славиться найзірковішим тренерським складом. Серед тренерів цього сезону – Марк Куцевалов («Прозорий гонщик»), Олександра Машлятіна («Тріо різні та ведуча»), Олександра Шабаліна («Країна У»), Сергій Лаврик (чемпіон вищої ліги «КВН») та
президент тренерського складу – Григорій Гельфер (театр «КВН ДГУ»).