Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Протягом року у Дніпрі встановлять 15 сучасних світлофорних комплексів із LED-лампами та оцинкованими опорами

25 травня у Дніпрі, на одній із найскладніших ділянок Запорізького шосе, запрацював перший сучасний світлофорний комплекс. Новий світлофор винесений над проїжджою частиною якраз посередині, тож сигнали добре видно з будь-якої смуги. Пристрій також обладнано енергоощадними LED лампами, а завдяки спеціальній кнопці пішоходи можуть перемикати його на дозвільне зелене світло. Комплекс закріплено на оцинкованій стійці – вона відносно недорога та не піддається корозії. Протягом року такі пристрої встановлять на найбільш складних перехрестях в усьому місті. «Цьогоріч плануємо замінити близько 15 світлофорних об'єктів. Нові світлофори підключено до центральної системи управління. Ми презентуватимемо її на початку червня», – повідомив заступник міського голови Дніпра Бориса Філатова.

За словами Михайла Лисенка, центральна система оперативно стежитиме за роботою світлофорів. Термін служби нових світлофорних комплексів становитиме не менше 30 років.
Встановити регулювальний пристрій на ділянці траси Запорізького шосе, 53 протягом тривалого часу просили місцеві мешканці. Адже тут, попри початок житлової зони, автівки рухаються на великій швидкості.
Пенсіонерка Тамара вже два роки разом із онукою відвідує тутешній спорткомплекс. Щоб дістатися до басейну, їм щоразу доводилося перебігати через трасу зі жвавим рухом.
«Це просто жах якийсь був. Ніхто не поступається дорогою. Страшно, а ходити треба. Тепер інша справа. Дорослі можуть спокійно відпускати дітей. Дуже добре, що це питання вирішилося. Дякую владі за те, що нарешті почула нас», – каже пані Тамара.