Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі проходить I Міжнародний фестиваль дитячих музичних театрів «Місто зустрічі – «Чарівний міст»

Протягом травня у Дніпрі проводять I Міжнародний фестиваль дитячих музичних театрів «Місто зустрічі – «Чарівний міст». Захід зібрав на одній сцені 16 творчих колективів із різних міст України та Польщі. Захід відбувається в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».

«Музичний театр – це унікальне явище, де зустрічаються музика, танець, акторська майстерність, вірші, художня творчість. Крім виступів, ми підготували семінари і для дітей, і для керівників колективів», – зазначила організатор фестивалю Наталя Миронова.

Кирило виступає на фестивалі разом зі своєю сестрою у колективі «Лицедії» (м. Кривий Ріг): «Ми з сестрою Алісою декламуватимемо вірші. Я займаюся творчістю з 2 років, тож вже звик до сцени і не хвилююся», – розповів хлопчик.
Учасниця зразкового музичного театру «Зорецвіт» Аліна розповідає, що конкуренція не фестивалі відчувається, проте їхній колектив добре підготувався та має намір посісти призове місце: «У нашому театрі понад 50 учасників, трішки хвилюємось, але головне – це командний дух та багато тренувань», – розповіла дівчина.

Гала-концерт I Міжнародного фестивалю дитячих музичних театрів «Місто зустрічі – «Чарівний міст» відбудеться 30 травня, о 17:00, у Дніпровському академічному театрі драми та комедії (пр. Дмитра Яворницького, 97).