Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов: Мерія Дніпра забезпечить 80 квартир для атовців та бійців ЗСУ

24 травня очільник Дніпра Борис Філатов від імені міської ради підписав мирову угоду з Міністерством оборони України. Домовленість не лише вирішить майже 10-річну суперечку між відомствами, а й забезпечить житлом військовослужбовців, половина з яких – бійці АТО. За словами Бориса Філатова, підписанню документа передував раунд перемовин.

«Меморандум є комплексним і вирішує низку завдань. З його допомогою ми допоможемо нашим землякам, нашим воїнам антитерористичної операції отримати житло. Місто виконає всі свої зобов’язання. Ми знайдемо відповідні механізми: і шляхом придбання житла на вторинному ринку, і за допомогою співпраці з забудовниками – щоб виконати меморандум і передати Міністерству оборони України 80 квартир», – сказав Борис Філатов.

Відповідно до підписаної угоди, Міноборони відмовляється від позовних вимог до міськради про передачу йому нерухомості колишнього майнового комплексу військового містечка № 34. Натомість муніципалітет зобов'язується компенсувати Міністерству вартість цього майна. Очікується, що протягом року міськрада передасть відомству 80 квартир, придатних для проживання. Більшість із них – двокімнатні. У військовій прокуратурі Дніпра зазначають: раніше посадовці не звертали уваги на необхідність вирішення цього питання.

«Ми дякуємо меру Борису Філатову, громаді та депутатам Дніпра, а також керівництву й апарату Міністерства оборони, які дійшли порозуміння та вирішили це питання. Обидві сторони будуть задоволені. Міністерство зможе забезпечити військовослужбовців житлом, а мерія одержить частину, в якій зможе розвивати інфраструктуру», – зазначив військовий прокурор Дніпропетровського гарнізону Сергій Коцюба. За даними Міністерства оборони, нині в Дніпрі 642 військовослужбовці та члени їхніх сімей стоять у черзі на отримання житла. 120 із них – атовці.