Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі переможці «Студентської весни» вперше отримали грошові премії

У вівторок, 23 травня, у Дніпрі відбувся гала-концерт міжвузівського фестивалю-конкурсу «Студентська весна – 2017». Вперше традиційний студентський конкурс відбувся на відкритій сцені. На оглядовому майданчику парку Шевченка зібралась близько 200 виконавців. Усі вони змагались за головний приз – перехідну статуетку Гран-прі фестивалю.

«Фестиваль-конкурс «Студентська весна» проходить у нашому місті ще з 60-х років минулого сторіччя. Цього року у ньому взяли участь усі виші нашого міста. Багато номерів були вражаючими, проте журі все ж обрали переможців, які й заберуть головний приз «Студентської весни». Також усі учасники гала-концерту не залишаться без подарунків» - зазначив заступник Бориса Філатова.

Цьогорічним володарем гран-прі фестивалю «Студентська весна-2017» став Український державний хіміко-технологічний університет.

I місце - Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту.

II місце – Дніпропетровська державна медична академія.

III місце – Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ.

«Цього року, завдяки підтримці мера Бориса Філатова, переможці «Студентської весни» вперше за історію конкурсу отримають грошові премії. За 1 місце - 30 тис. грн., за 2 місце – 20 тис. грн., за 3 місце – 15 тис. грн. А володар гран-прі - 50 тис. грн. Сума приблизна, бо вона прив’язана до прожиткового мінімуму. Ці гроші переможці зможуть витратити лише на розвиток студентського самоврядування та творчих колективів у своїх університетах. Сподіваємось, що грошові премії стануть гарною традицією і будуть лише збільшуватись», - зазначила заступник директора департаменту – начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання Одарка  Біла.

Протягом квітня у першому турі фестивалю, що складався зі звітних концертів, взяли участь 12 вищих навчальних закладів міста III-IV рівня акредитації, а це більш ніж 200 номерів, 3000 учасників. Крім того, кращі виконавці та колективи одержали звання «Лауреат фестивалю «Студентська весна».

Нагадаємо, основними завдання фестивалю є – розвиток усіх видів і жанрів мистецтва серед молоді та студентів, створення нових і підтримка існуючих творчих гуртків та колективів. Фестиваль проводився за такими напрямами та жанрами, як театральне, музичне, хореографічне, циркове, образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво, оригінальний та розмовний жанр, фото-, кіно- та відео мистецтво.