Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Без вашої підтримки ми не впораємося»: Борис Філатов закликав медиків вторинної ланки посприяти передачі лікарень у власність міста

Міська рада Дніпра готова прийняти вторинну ланку медицини у свою власність. 23 травня мер Борис Філатов зустрівся з головними лікарями лікувально-профілактичних закладів, що надають вторинну медичну допомогу, щоб опрацювати механізм вирішення цієї проблеми. 

Нині в місті працює 29 лікарень вторинної ланки. Внаслідок провальної медреформи, проведеної у Дніпрі кілька років тому, вони перейшли у власність області, у той час як по всій Україні такі заклади належать містам. Уже тривалий час спроби вирішити це питання з облрадою залишаються безуспішними.

Наразі місто фінансує комунальні платежі вторинної медицини та допомагає з виплатою зарплат. Та такий «ручний» режим не вирішує ситуації, й ресурси швидко вичерпуються.

«Фактично щоразу перед виплатою заробітної плати в екстреному порядку надходять звернення про виділення коштів. Ми відшукуємо резерви, та через кілька місяців вони вичерпаються. Моя позиція як міського голови така: вторинну медицину слід передати у власність міста та повернути до нормального фінансування. Ми зібралися тут, щоб опрацювати механізми вирішення ситуації», – зазначив Борис Філатов. 

Повернення лікарень вторинної ланки у підпорядкування міста мер назвав відновленням історичної справедливості, а недофінансування вторинної медицини – політичною проблемою. Борис Філатов зауважив, що для вирішення питання готовий скликати навіть позачергову сесію міськради.