Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов зустрівся з польськими та турецькими партнерами, щоб обговорити перебіг будівництва Дніпровської підземки

15 травня міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з представниками турецької компанії LIMAK, яка є генпідрядником добудови метрополітену в місті, та польської інжинірингової компанії ILF, що здійснює технічний нагляд за будівництвом. До діалогу долучилися також представники турецької консультаційної фірми Yuksel Proje та КП «Дніпровський метрополітен».
«Мета цієї наради – обговорити контракт із добудови метрополітену. Я хотів би нагадати нашим турецьким колегам, що у нас є дві принципові домовленості. Одна з них полягає в тому, що в рамках добудови метро ми хотіли б реконструювати центральну площу Героїв Майдану за рахунок фінансування міста. Хотілося б отримати підтвердження від турецьких колег, чи зацікавлені вони в цій роботі. Звісно, треба готувати документацію та розуміти, як ми рухаємося в цьому напрямі», – сказав Борис Філатов.
За словами мера, така реконструкція дасть змогу заглибити відрізок проїжджої частини під землю й зробити центральну площу пішохідною. Загалом під час зустрічі говорили, зокрема, про статус та перебіг виконання контракту з добудови підземки у Дніпрі, а також календарний графік і план проведення робіт. Так, турецьких генпідрядників попросили підтвердити реалістичність заявлених термінів добудови метро. За попередніми прогнозами, на це може знадобитися близько 4 років. Серед тем зустрічі – й підхід підрядників до проведення будівництва.
«Ваша присутність (мера Дніпра Бориса Філатова. – Ред.) дуже важлива. Адже всі сторони відчувають велику відповідальність, беручи участь у такому важливому проекті», – зауважив директор представництва ILF в Україні Рафал Бланкєвіч.
Учасники зустрічі погодилися, що такі зібрання за круглим столом допоможуть вирішувати будь-які суперечливі питання ще на початкових стадіях.