Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відкрився ХIV Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Наддніпрянські пасхальні піснеспіви»

У суботу, 13 травня, у Дніпрі відкрився традиційний 14-й Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Наддніпрянські пасхальні піснеспіви».
Фестиваль триватиме один день і проходитеме на Монастирському острові біля Свято-Миколаївського храму.

Цьогоріч фестиваль «Наддніпрянські пасхальні піснеспіви» приймає 31 колектив з Одеської області (м. Чорноморець), Запорізької області (м. Мелітополь), Житомирської області (м. Бердичів), Дніпропетровської області (м. Павлоград, Новомосковськ та інші), м. Суми, м. Дніпра.

«Учасники будуть прославляти духовність, людські цінності, моральність. Цей захід має значний виховний характер та розвиває духовність юних дніпрян та українців. Сьогодні на сцені, я впевнений, ми побачимо багато талантів», - зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.
Вже декілька років на фестивалі не визначають переможців, аби учасники могли зосередитись на виступі, а не на здобутті призу.

«Наш хор підготував сьогодні пасхальну програму з трьох пісень. Ми беремо участь вже багато років, готуємось зазвичай близько півроку. Добре, що на цьому фестивалі немає суперників, ми усі робимо спільну справу», - розповіла учасниця хору музичної школи №16 (м. Дніпро) Вікторія Зіркевич.

Впродовж дня на сцені з’являться  5 світських, 13 церковних та 13 дитячих хорових колективів, в яких духовні піснеспіви виконувати 657 учасників, у тому числі 332 дитини.

Нагадаємо, що за 13-річну історію проведення фестивалю його учасниками стали близько 4,5 тисячі дітей, понад 5,5 тисяч дорослих з 36 міст України та зарубіжжя (Молдова, Білорусь тощо).