Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпровській міськраді нагородили спортсменів – переможців престижних міжнародних змагань

12 травня у міськраді Дніпра відбулась урочиста церемонія нагородження чемпіонів Європи та світу зі спортивного орієнтування, рукопашного бою, таеквондо ІТФ, шахів і шашок. Привітав переможців заступник міського голови Олександр Шикуленко. Він вручив спортсменам та їхнім тренерам подяки мера та подарунки.

«Завдяки здобуткам наших спортсменів Дніпро стає відомим на європейській та світовій арені. Дякуємо вам, наші переможці, вашим тренерам за такі, без перебільшення, високі  досягнення. Вітаю й бажаю удосконалюватися, йти вперед. Спорт виховує справжніх особистостей, ви – майбутня еліта, на вас рівнятимуться. Пам'ятайте: міська рада завжди готова допомагати й підтримувати вас», – сказав представник мерії.

Вихованець спортивної школи «Динамо» Артем Гончаренко посів І місце на Кубку Європи з рукопашного бою серед юніорів у категорії до 70 кг. Хлопець займається цим видом спорту вже восьмий рік і наразі ретельно готується до наступних змагань.
«Кожна перемога здобувається нелегко, й цього разу було так само. До Кубка Європи готувався майже рік. На цих змаганнях переміг чеха, поляка, а у фіналі зустрівся з дніпровським спортсменом Микитою Соловйовим (СК «Велес») і виграв у нього. Зараз активно тренуюся, готуючись до Чемпіонату України, який стартує вже за тиждень», – розповів юнак.

Золоті, срібні та бронзові медалі на Кубку в польському місті Берунь у складі збірної також здобули дніпряни Ольга Сардак, Данило Недайвода, Тарас Босенко, Арсеній Пихтін, Станіслав Сергейчик. Збірна команда України за результатами змагань посіла перше загальнокомандне місце.

Вихованець дитячо-юнацької спортивної школи № 11, 15-річний Дмитро Гаюн став чемпіоном світу з блискавичних шахів серед школярів до 17 років. Усього в цій категорії змагалося 64 спортсмени з різних країн. «Змагання проходили в Румунії. Виграв у хлопця зі Шрі-Ланки. Дуже хвилювався, але в останню мить сконцентрувався, налаштувався, тому й вдалося посісти перше місце, якому дуже радий», – каже переможець.
Із 2  до  22 квітня у м. Сан-Джиміньяно (Італія) проходив Чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування на дистанціях з Рогейну. У змаганнях взяли участь 377 спортсменів із 13 країн. Дніпровські спортсмени завоювали 7 призових місць. Збірна України, до складу якої входили й дніпряни, стала чемпіоном Європи. Спортсмени-переможці з Дніпра – Юлія Кравчук, Анастасія Кучер, Данило Переверзєв, Дмитро Курочкін, Вікторія Таран, Наталя Тищенко, Дар'я Томаш.

Представники Дніпровської міської федерації таеквондо ІТФ у складі збірної України стали переможцями та призерами Чемпіонату Європи, який проходив з 24 по 30 квітня в англійському місті Ліверпуль. У скарбничці дніпрян – 3 золотих, 1 срібна та 1 бронзова медалі. У чемпіонаті взяли участь близько 800 спортсменів із 32 країн. Збірна України посіла третє загальнокомандне місце, поступившись представникам Росії та Чехії. Дніпровські спорсмени-переможці – Микита Морозов та Денис Іванов.

Чемпіоном світу зі стокліткових шашок серед чоловіків у категорії «швидкісна гра» став тренер-викладач комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 10» Дніпровської міської ради, міжнародний гросмейстер Артем Іванов. Змагання проходили в Туреччині (м. Ізмір), у них брали участь 19 спортсменів із 7 країн світу.