Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Іспанські інвестори зацікавилися потенціалом Дніпра

«Агентство розвитку Дніпра» запросило до міста іспанську делегацію. До неї ввійшли генеральний радник фонду Cross Border Projects LTD Едуардо Де Ла Пенья Каскон, генеральний директор компанії «Теджада Баріо» Хосе Гонсалес Росаентс, представник консалтингової міжнародної компанії Auren Хорхе Альварес Атенсіо.

Гості мали змогу поспілкуватися з мером міста Борисом Філатовим. Він розповів про амбіційні цілі та завдання економічного розвитку Дніпра. Натомість іспанці поділилися досвідом власних інвестиційних проектів в Африці, на Близькому Сході, в Індії та Латинській Америці. Їхня загальна сума перевищує 700 мільйонів доларів. 

Також гостям продемонстрували інвестпроекти, якими зараз займається «Агентство розвитку Дніпра». 

«Наразі ми не можемо оприлюднити усі деталі перемовин. Та відкрити завісу над сферами інвестиційного застосування нескладно, адже, наприклад, транспортні комунікації мають вкрай важливе інфраструктурне значення для сучасного обличчя міста. Обличчя, яке бачитимуть і містяни, і європейці, і гості з інших куточків земної кулі. Також ми обговорили напрями модернізації міського електротранспорту, зробивши декілька унікальних, як вважаємо, пропозицій. Поряд із запуском потужного індустріального парку в місті ми цікавимося й проектами в галузі зеленої енергетики – сфер для співпраці достатньо», – зазначив директор агентства Володимир Панченко. 

Наразі на прохання іспанських інвесторів в «Агентстві розвитку Дніпра» доопрацьовують відібрані гостями інвестпроекти у відповідності до міжнародних стандартів, стандартів UNIDO в частині структури бізнес-планів з проекцією на подальше фінансування.