Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі встановлять рекорд України з ходіння по мотузці на висоті 88 метрів

29 квітня, о 12:00, у Дніпрі в рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» буде встановлений рекорд України з хайлайну – ходіння по стропі (міцній мотузці. – Ред.) на висоті. Про це на прес-конференції повідомив начальник управління спорту Олександр Осипов. 

«Це буде дуже видовищна подія. Між двома будинками на висоті 26-го поверху – це 88 метрі над землею – буде встановлений новий рекорд з хайлайну. Сподіваємося, що погода буде сприятливою, прихильною до рекорду, адже все залежить від вітру», – зазначив Олександр Осипов. 

Уперше такий рекорд в нашій країні був встановлений минулого року теж у Дніпрі. У 2016 році екстремали ходили на висоті 17-го поверху. Цьогоріч ті самі спортсмени підкорюватимуть нову висоту. Рекорд реєструватимуть представники Книги рекордів України. 

«Довжина буде трохи менша, ніж минулого року. Вид звідти просто зачаровує. Йтимуть двоє людей: я і Костянтин Карноза. Ми будемо зі страховками. Мій особистий рекорд – висота близько 125 метрів на скелях», – зазначив один із учасників майбутнього рекорду та керівник слеклайн-напряму Дніпропетровської асоціації екстремальних видів спорту Станіслав Панюта. 

Встановлення рекорду супроводжуватиметься показовими стрибками з висоти на мотузці. Представники преси, які хочуть проводити зйомку з 26-го поверху, мають акредитуватися за телефоном: 067-707-54-96.