Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Юрія Альошкіна позбавили мандата депутата Дніпровської міської ради

Депутати Дніпровської міськради припинили повноваження екс-члена фракції «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Юрія Альошкіна, проти якого відкрито кримінальне провадження. Рішення ухвалили в ході 20-ї позачергової сесії 26 квітня.
Депутати від «Опозиційного блоку та «Громадської сили» проігнорували засідання.

   «Юрій Анатольович (Альошкін. – Ред.) потрапив у неприємну ситуацію. Та мені дивно, що людина, яку звинувачують у карних діяннях, хоче попрощатися з міською радою і висловлює на це свою волю, а всіх наших борців із корупцією знову немає в залі», – зазначив Борис Філатов.

  Як вказано у рішенні міськради, кілька днів тому Юрій Альошкін написав особисту заяву про припинення депутатських повноважень. Замість нього депутатське крісло займе Сергій Барановський, який є наступним у виборчому списку (отримав 26,9% голосів).

  За даними прокуратури Дніпропетровської області, Юрія Альошкіна затримали наприкінці грудня минулого року. Екс-депутат, якого на той час вже виключили з фракції УКРОПу, пропонував директору одного з комунальних підприємств міста кілька тисяч доларів за надання в оренду земельної ділянки під парковку. Депутата затримали просто під час передачі готівки. За це правопорушення
 
  37-річному Юрію Альошкіну загрожує до 8 років позбавлення волі.