Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям „Вибух пам’яті”.

         15 лютого о 10:00 відбудеться покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям „Вибух пам’яті” та мітинг вшанування пам’яті загиблих учасників бойових дій на території інших держав. Про це повідомили у Дніпропетровському міському об'єднанні ветеранів Афганістану. Захід приурочено до 23-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У покладанні квітів візьмуть участь керівники області та міста, воїни-інтернаціоналісти.
         Об 11:30 у Свято-Преображенському кафедральному соборі відбудеться панахида за загиблими воїнами.
         О 12:30 у холі Дніпропетровської міської ради (пр. Карла Маркса, 75, 2 поверх) відбудеться виставка дитячого малюнка, присвячена війні в Афганістані.
         Сьогодні у Дніпропетровську мешкають 2,5 тисячі учасників бойових дій в Афганістані та понад тисячу учасників бойових дій на території інших держав. Загалом Афганська війна забрала життя 14 тисяч радянських солдат та офіцерів.
         До 23-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан інваліди-афганці отримують по 400 гривень матеріальноъ допомоги. Виплати здійснюються за розпорядженням міського голови Івана Куліченка, повідомляють в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради.
         У 2010 році рішенням Дніпропетровської міської ради керівникам підприємств, установ та організацій міста рекомендовано щорічно 27 грудня у день вводу та 15 лютого у день виводу радянських військ з Афганістану надавати вихідний день працюючим учасникам бойових дій, інвалідам, членам сімей загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, а також надавати їм одноразову фінансову допомогу.
         З 2004 року згідно указу Президента України 15 лютого визначено Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав.